Ronny Mosuse voorstellen is wellicht overbodig, maar voor de volledigheid doen we het toch. In 1988 alweer (!) stak Ronny samen met zijn broers Robert en Jean-Paul voor het eerst zijn muzikale neus aan het venster met de B-Tunes, die onmiddellijk derde werden in Humo’s Rock Rally. Daarna stond hij aan de zijde van Bart Peeters bij de triomfen van The Radio’s (She goes nana) en dook hij ook snel op als Artbeliën Sylvain, bassist bij Clement Peerens (CPeX), onlangs nog op de Oude Markt. Maar Ronny werkte ook mee aan kindermusicals (o.a. Pippi Langkous), was actief als producer, en tourde met K’s Choice en Hooverphonic. In 2008 had hij dan weer een radiohit met Allemaal Anders.
Op Radio Klara presenteerde hij begin 2019 Café Métropole, waarbij hij peilde naar muziek en cultuur die zijn meegereisd met migranten die in ons land zijn terechtgekomen, vroeger en nu. Zo kwamen uiteraard Congo, maar ook Syrië en Irak, Spanje en Turkije aan bod. Deze reeks, mee samengesteld door de Leuvense producer Marc Vandemoortele, vindt tijdens Dorpsklap een verlengstuk in Wijgmaal. Ronny brengt een gast mee die het verhaal van zijn reis zal vertellen, waarbij er uiteraard ook samen gemusiceerd zal worden.
Praktisch
Adres: Wijgmaalbroek 86 (bij Dirk)
Start: 14 uur​​​​​​​​​​​​​​
Toegang: gratis
Dit is een intiem huiskamerevenement. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een andere plaats.

Foto © Gert Joly

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven