Bram en Patrick De Rynck, zoon en vader, schreven samen een boek: Check it out! Het gaat over hiphop. Het is te zeggen: de vader stelde voluit zijn vragen over een muziekgenre en een cultuur waar hij niet veel van begrijpt en die intussen de wereld hebben veroverd. En waar de zoon zijn dagen mee slijt. Check it out! bevat de antwoorden.
Waar komt hiphop (even oud als punk!) vandaan? Is het inderdaad een machowereld met vooral veel stoerdoenerij? Wat zijn bars, rhymes en samples? Wat hebben James Brown, Nina Simone, Obama en Stromae met hiphop te maken? Waarom zijn Eminem en Kendrick Lamar geniaal? Waar moet je beginnen? En gaat hiphop dood, zoals je wel eens leest?

Patrick De Rynck is classicus en werkt als auteur, vertaler en publicist. Hij heeft al ettelijke boeken over het Romeinse Rijk op zijn conto. Op Radio 1 wordt hij steeds gebeld wanneer een of andere politicus weer een Latijnse uitspraak deed. Kortom een heuse specialist Oudheid.
Zoon Bram De Rynck is filosoof van opleiding maar vooral hiphopper in hart en nieren.  Samen met andere Wijgmaalse kompanen vormt hij tevens Soundrascalz, waar hij naast een van de stemmen ook de producer is. Zij sierden al de affiche van Half Oogst in Leuven en uiteraard ook van de Wijgmaalse Feesten.
Praktisch
Adres: Stationsstraat 13 (bij Geert en Marjan)
Start: 17 uur
Toegang: gratis
Dit is een intiem huiskamerevenement. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een andere plaats.

Foto © Thomas Sweertvaegher

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven