Ortwin de Graef is professor Engelse literatuur aan de KU Leuven, bewoner van het prachtige Daelhof in de Remylaan en groot kenner en sinds immer fan van de werken van Nick Cave. In vroegere (pre-academische) tijden was Ortwin zelf een anarchistische punker, o.a. naar het voorbeeld van The Birthday Party (Cave’s eerste groep) en zelfs even tekstschrijver en zanger in een obscuur groepje waarvan de naam is opgegaan in de nevelen van de tijd. 
In Dress, Distress – De jurken van Nick Cave zoomt Ortwin in op een terugkerend personage in de teksten van Cave: het onschuldige meisje dat de hoofden van de mannen op hol brengt. Als je goed oplet, vind je zelfs duidelijke parallellen met onze Leuvense Fiere Margriet. Of hoe volksverhalen, literatuur en muziek toch weer heel universeel blijken.

Hannah de Graef is met haar 19 jaar toch al een oudgediende van Doremy, de muzikale voorloper van Dorpsklap. Met dUO en Cold Open gaf ze in 2017 en 2018 gesmaakte optredens weg. Deze keer zal ze met haar nieuwe groep arrandt een drietal covers van Nick Cave brengen die het verhaal van Ortwin illustreren, begeleiden en ondersteunen.
Praktisch
Adres: Remylaan 16 (Daelhof)
Start: 15.30 uur​​​​​​​
Toegang: gratis
Dit is een intiem huiskamerevenement. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een andere plaats.

Foto © Gert Joly

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven