Als je in Wijgmaal woont, ben je vast al eens door Wijgmaalbroek gefietst of gewandeld en heb je je zeker ook afgevraagd hoe het nu precies zit met dat natuurgebied van Natuurpunt dat zich daar bevindt.
Mark Lehouck, de beheerder van het gebied vertelt ons tijdens een wandeling over het landschap gevormd door de Dijlemeanders en de ingrepen van de mens.
De wandeling eindigt in het woonzorgcentrum, waar je kennismaakt met een aantal sociale en duurzame initiatieven in Wijgmaal. Daar zal ook Rudi Marteau tekst en uitleg geven bij een aantal oude foto’s van Wijgmaal die voor deze gelegenheid zijn samengebracht in het Grand Café.
Opgelet 
Het aantal deelnemers voor deze wandeling is beperkt tot 40. Geef dus zeker een seintje als je erbij wilt zijn door dit formulier in te vullen.
Praktisch
Vertrekpunt: Woonzorgcentrum Wijgmaal
Start: 10 uur​​​​​​​​​​​​​​
Toegang: gratis
De wandeling duurt zo’n 90 minuten, met enkele stopplaatsen. We eindigen in het woonzorgcentrum, waar je kennismaakt met een aantal sociale en duurzame initiatieven in Wijgmaal. Vergeet geen gepast schoeisel aan te trekken voor een wandeling op onverharde wegen.

Foto's © Maarten Deckers

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven