Komt dat zien! De voormalige filmzaal Cine Roxy verandert voor één dag weer in een cinema. Martin Valcke - pianist, arrangeur en componist - koos een kortfilm en speelt daar live pianomuziek bij. Twee keer na elkaar zelfs. De muziek zal elke keer helemaal anders zijn, waardoor je aan den lijve de impact van muziek op je filmervaring ondervindt.

Martin Valcke was een vaste gast op Doremy en is dat nu ook op Dorpsklap. Zijn muzikale palmares is immers even indrukwekkend als divers. Martin doceert aan het Lemmensinstituut klavierimprovisatie in de afdeling muziektherapie en zorgt voor de muzikale begeleiding en ondersteuning van de studenten in de woordafdeling. Als cellist en pianist trok hij enkele jaren rond met het theatergezelschap De Frivole Framboos. Nu maakt hij als pianist deel uit van het salonensemble Elixir d'Anvers en als cellist van het barokensemble Aramos. Verder is hij ook actief als arrangeur en als componist.
Als arrangeur is hij zowel werkzaam op het gebied van de klassieke muziek, als in jazz en popmuziek. Hij schreef onder meer arrangementen voor Il Novecento, Prima La Musica en het Walter Boeykens Ensemble. Als componist schreef hij onder meer in opdracht van Radio Klara en Drielink, het Rubio Strijkkwartet, Vier op 'n Rij en de Beethovenacademie. Enkele van zijn composities werden ook bekroond. Met zijn compositie Opus 1 voor 12 solostrijkers (1990) won hij de eerste en de tweede prijs van de compositiewedstrijd Wendungen 1990 en met zijn Strijkkwartet (1995) werd hij verkozen tot laureaat van de Prijs voor Hedendaagse Muziek 1999 uitgereikt door de Conseil des Arts et des Lettres du Québec in Canada.
Praktisch
Adres: Henricus Wittebolsstraat 12, Cinema Roxy
(bij Peter & Kath)
Start: 17 uur​​​​​​​​​​​​​​
Toegang: gratis
Dit is een intiem huiskamerevenement. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een andere plaats.

Foto Martin Valcke © Dries Hermans

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven