Kinesist Maarten Thysen begeleidt al meer dan 15 jaar topatleten op weg naar belangrijke afspraken als Europese Kampioenschappen en Olympische Spelen. Zo werkt hij al een tijd samen met meervoudig wereldkampioen skeeleren en Olympisch medaillewinnaar op het schaatsen Bart Swings, was hij deel van het begeleidingsteam rond de 4 x 100m ploeg (Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Hannah Mariën en Olivia Borlée) die schitterde in Peking en heeft hij nu ook mede-Wijgmaalnaar Elias Verbinnen onder zijn hoede. BMX-er Elias is op een missie om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Maarten kan ons als geen ander een inkijk geven in de voorbereidingen, de trainingen, de opofferingen die atleten vaak (moeten) doen om hun doel te bereiken.
Omdat Maarten naast topsport (een niche) ook nog meer wil betekenen, heeft hij met de vzw IPitup nog een ander doel: iedere burger meer aan het bewegen te krijgen. Met de ‘beweegbank’ installeert de vzw een toegankelijk toestel in de openbare ruimte waarmee iedereen heel eenvoudige aan beweging en sport kan doen. In het vernieuwde Sluispark in Leuven vind je zo’n bank. Het project wordt ondersteund door de Europese overheid en heeft al meerdere prijzen gewonnen.
Een boeiende namiddag waarbij verhalen over topsport en de beweegbank als sociale ontmoetingsplaats elkaar mooi aanvullen.
Praktisch
Adres: Gebroeders Tassetstraat 103 (bij Maarten thuis)
Start: 14 uur​​​​​​​​​​​​​​
Toegang: gratis
Dit is een intiem huiskamerevenement. De plaatsen zijn beperkt, dus kom zeker op tijd. Als de huiskamer vol zit, kun je altijd doorschuiven naar een andere plaats.

Foto © Maarten Deckers

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven