Wie er vorig jaar bij was, weet dat je de wandeling van Fred Versonnen niet mag missen. Ook dit jaar zal de rasverteller anekdotes uit de Wijgmaalse geschiedenis van onder het stof halen. Maar deze keer zoeken we andere straten en gebouwen van Wijgmaal op. We starten aan het station en wandelen via de Steinerschool – de oude theaterzaal van Remy – en de kerk naar het woonzorgcentrum. 
Daar zal Rudi Marteau tekst en uitleg geven bij een aantal oude foto’s van Wijgmaal die voor deze gelegenheid zijn samengebracht in het Grand Café.

Fred Versonnen heeft een bijzonder band met Wijgmaal: hij heeft hier gewoond, net als zijn vader, groot- en overgrootvader. Het is ook door hen dat hij de microbe voor het vertellen te pakken kreeg, aan de keukentafel bij zijn grootouders of tijdens familiefeesten wanneer de stoelen bij elkaar werden geschoven. De verhalen en grappen die hij daar hoorde, kwamen in zijn verbeelding helemaal tot leven: zijn vader die als zevenjarige het kanaal overzwom, zijn grootvader die ’s nachts op de vuist ging, het verhaal van de Kakkewiet en de Alvermannekes … Hij leerde als jongen vertellen en doet dat nu nog steeds.
Opgelet: volzet! 
Het maximum aantal deelnemers (40) heeft zich ingeschreven, dus deze wandeling is helaas volzet.
Praktisch
Vertrekpunt: station Wijgmaal
Start: 10 uur​​​​​​​​​​​​​​
Toegang: gratis
De wandeling duurt zo’n 90 minuten, met enkele stopplaatsen. We eindigen in het woonzorgcentrum, waar je kennismaakt met een aantal sociale en duurzame initiatieven in Wijgmaal.

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven