Er beweegt veel in Wijgmaal. Kom kennismaken met een aantal sociale en duurzame initiatieven en producenten van lokale producten die onze buurt rijk is. 
Tussen 11.00 en 13.00 uur in Woonzorgcentrum Wijgmaal.
Het avonduur
Kies je bewust voor de korte keten, biologische voeding en respect voor boer en graan? Maak dan kennis met het brood van Het Avonduur. Dat is een piepjonge en piepkleine bakkerij in Wijgmaal. Je koopt er brood dat van graankorrel tot korst eerlijk en ecologisch werd geproduceerd. 
Het Avonduur bakt brood met graan dat de plaats en ruimte kreeg om te groeien, bloem die traag en op steen werd gemalen, natuurlijke desem die het deeg de rust geeft om te rijzen. Het resultaat: handgemaakt brood waaruit alle gezonde voedingsstoffen makkelijker opgenomen kunnen worden en dat beter houdbaar is. Kom proeven hoe lekker dat is!
Imker Fil
Lekkere honing hoeft niet van ver te komen. Meer zelfs: je eet beter honing uit je buurt, omdat je je zo wapent tegen de pollen in je omgeving. Kies dus voor honing uit Wijgmaal! 
Imker Fil woont in de Rotselaarsesteenweg en houdt zich bezig met bijenteelt. Hij vertelt graag over zijn passie en uiteraard kun je lekkere honing kopen en proeven.
Yavanna
Je leven gezonder, betekenisvoller en meer ontspannen maken: dat is de missie van Yavanna, het holistisch centrum met winkel in Wijgmaal. Het aanbod van Yavanna is dan ook heel divers. Verschillende therapeuten en coaches bieden hun deskundige ervaring en kennis aan via sessies of workshops, zoals yoga, shiatsu en aromatherapie. 
In de winkel vind je onder andere een kruidenhoek, edelstenen en mineralen, juwelen, natuurlijke cosmetica, boeken, spulletjes voor yoga en meditatie, diverse muziekinstrumenten en andere attributen voor spirituele en sjamanistische rituelen. Brecht en Jessica vertellen je er graag alles over!
Repair Café
Heb je kapotte spullen? Gooi ze niet weg, maar kom ze herstellen in het Repair Café. Vrijwilligers voorzien in het nodige gereedschap en helpen je om je spullen een langer leven te geven. Deze spullen komen in aanmerking: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed.
Het Repair Café in Wijgmaal komt geregeld samen in Ymeria en vaardigt voor deze gelegenheid een drietal herstellers af om naar je kapotte spullen te kijken. Grote reparaties kunnen op de bijeenkomst van 26 oktober worden uitgevoerd.
Buurtriksja
In het kader van ‘Kom op voor je wijk’ financierde stad Leuven een buurtriksja waarmee bewoners van het WZC Wijgmaalbroek worden rond gereden door buurtbewoners. Zo leren deze elkaar wat beter kennen, komen minder mobiele bewoners nog eens buiten en doen ze nieuwe indrukken op. Op termijn is het ook de bedoeling dat de riksja kan worden gebruikt door bewoners van Wijgmaal om bv. hun minder mobiele ouder of buur te vervoeren. 
Wil je graag kennis maken met dit project? Kom een testritje maken en maak kennis met de initiatiefnemers.
Gastvrij Wijgmaal
Gastvrij Wijgmaal brengt mensen samen uit Wijgmaal en omgeving die zich op één of andere manier willen inzetten voor de vluchtelingen in Leuven. Dat doen ze ten eerste via een (meestal individuele) ondersteuning van nieuwe inwoners en gezinnen met een vluchtverleden en dit op verschillende manieren: wegwijs maken in de gemeente/regio, helpen bij de verhuis, als brug fungeren tussen ouder en school, ondersteunen bij het leren van het Nederlands, toeleiden naar het lokale verenigingsleven, administratieve ondersteuning,.... 
Ten tweede willen ze inwoners uit Wijgmaal in contact brengen met (nieuwe) inwoners met een vluchtverleden, hen informeren over de vluchtelingenproblematiek en concrete tips geven wanneer ze zich willen inzetten. Kom zeker een praatje maken als je geïnteresseerd bent.
Oxfam-Wereldwinkel
De Oxfam Wereldwinkel in Wijgmaal kennen we allemaal. Maar ben je er ook al binnen geweest? En weet je ook waarom dat een goed idee is? Door producten te kopen in de wereldwinkel bouw je mee aan een eerlijkere wereld en verbeter je het leven van de mensen die jouw voedsel produceren. Als je rechtvaardiger en duurzaam wilt consumeren, ben je bij de Oxfam-Wereldwinkel aan het juiste adres. Kom dus zeker kennismaken met hun producten.
Tuinhier
De vzw Tuinhier is een vrijwilligersvereniging die lokaal, provinciaal en gewestelijk is gestructureerd en die het amateur-tuinieren in Vlaanderen organiseert en vormgeeft. 
De vzw wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, het tuinieren als zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding centraal stellen en de aanleg van volkstuinparken stimuleren. Ook in Wijgmaal wordt er volop getuinhierd.
11.11.11
11.11.11 vecht tegen onrecht. Als koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging bundelt de organisatie de krachten van tientallen organisaties, tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd. Samen vechten ze voor duurzame verandering. Want iedereen verdient dezelfde basisrechten. Ook in Wijgmaal zetten vrijwilligers van 11.11.11 acties op. Ze vertellen je er graag meer over.

Dit kan je misschien ook interesseren

Naar boven